Falkenbergs Jazz- & Bluesförening


Program våren 2011

Emil & the Ecstatics
På G. Lördag 29 januari 21:00
Emil & The Ecstatics är ett sånt band som har sin publik runt om i världen, som ger ut plattor överallt från USA i väster till Japan i öster och som spelar live inte bara hemma på Stampen eller på bluesfestivaler i Umeå eller Åmål utan också befinner sig på utlandsturnéer då och då. Ändå är Emil & The Ecstatics närmast totalt okända utanför blueskretsarna.
Det är sångaren och gitarristen Emil Arvidsson som är pådrivare och fixstjärna. Han sjunger läckert och hittar rätt med fingrarna på gitarren och skriver låtar som klarar sig även internationellt. Och bandet bakom honom är lyhört.
Emil Arvidsson - gitarr, sång. Johan Bendrik - hammondorgel, piano. Mats Hammarlöf - bas. Marcus Rostedt - trummor.
Music Music Music med Lina Nyberg
På G. Lördag 19 februari 21:00
En kväll med ett tema: Leonard Bernsteins musikal West Side Story.

Med tanke på aktörernas superdynamiska framtoning och materialets inbyggda drama kommer detta att bli en mycket minnesvärd föreställning!
Fabian Kallerdahl - piano. Josef Kallerdahl - bas. Michael Edlund - trummor.
CBQ Contemporary Bebop Quintet
På G. Lördag 5 mars 21:00
En grupp som representerar hjärtepoken i jazzens historia, jazzens kroppspulsåder. Dessutom med den sättning som i alla fall för mig är den perfekta. Kvintett med sax och trumpet i fronten. En förening av den lilla gruppens flexibilitet och trycket i ett stort band.
Det blir mycket standards från postboptiden och mycket sväng från en grymt gedigen rytmsektion så håll till godo och mycket nöje!
Bosse Broberg - trumpet. Stefan Isaksson - tenorsax. Göran Strandberg - piano. Ivar Lindell - bas. Gilbert Matthews - trummor.
Majestic 12
På G. Lördag 16 april 21:00
Musik på väg. Med tryck och skönhet, brutalt och vackert. En norsk-svensk kvintett med växtplats i Köpenhamn och rötter lite överallt i nutidens och dåtidens musikvärldar.
Spänn fast säkerhetsbältena och starta resan över ett glittrande Kattegatt, vidare över en stormig Nordsjö för att så småningom landa i ett disigt fusion-LA!
Marius Neset - tenorsaxofon. Carl Mörner Ringström - gitarr. Oscar Johansson - piano. Paul Hinz - kontrabas. Daniel Johansson - trummor.
Pelle Lindberg Band
På G. Lördag 7 maj 21:00
Sagt om skivan "Leave This Town":
"Helsingborgsbaserade bluesmannen Pelle Lindberg har genom åren figurerat i ett otal olika konstellationer, och spelat med ett stort antal erkända namn inom genren, men det känns som om det är först nu som han verkligen hittat hem. Tillsammans med sina begåvade instrumentalister, inte minst nya sångarfyndet Simon Mårtensson som även visar sig vara en driven organist, har han här skapat ett album som verkligen lever, leker och andas blues. Det är inga stora gester och ofta ganska enkelt arrangerat, men det gör i sin tur att de starka melodierna tillåts stå i centrum. Personligen är jag särskilt svag för bluegrassinfluenserna i trallvänliga stämningshöjaren Leave this town, men här finns även en hel del att hämta för den som föredrar det mer klassiska bluessoundet. Äntligen en svensk bluesplatta värd namnet!"
Pelle Lindberg - gitarr, sång. Stefan Rosqvist - gitarr. Alfred Andersson - bas. Mickael Walle Wahlgren - trummor. Simon Mårtensson - orgel, dobro.
Konsertprogram
Våren 2011
16 april
Majestic 12
Plats

Ruby Red
Storgatan 37
0346-14200
Rub Red - logo

Utom 10 mars, då det är i Falkhallen

Senast ändrad: 2008-02-02 webmaster@jazz.falkenberg.net