FJB logo

Falkenbergs Jazz- & Bluesförening

Program våren 2003

Det känns mycket trevligt att åter kunna hälsa er välkomna till en ny jazztermin.

Konserterna sker i samarbete mellan Värdhuset Hwitan, Musik i Halland och Falkenbergs Jazz- & Bluesförening.

Entré: 100 kr, 60 kr för medlemmar. Andra rabatter

Jazzin' Jacks
Värdshuset Hwitan. Lördag 1 februari 21:00
Det var sannerligen inte igår vi hade traditionell jazzmusik på programmet. Då är det inte fel med ett av de mest populära banden i genren. Från Helsingborg med hela Europa som arbetsfält. Louis Armstrong och hans "All Stars" är främsta inspirationskälla och mycket av repertoaren är hämtad därifrån.
Jack Andersson - trumpet, Hans Ingelstam - trombon, Lars Karlsson - klarinett och sång, Lars Brogård - piano, Gunnar Nilsson - bas, Anders Lagerlöf - trummor
Lena Willemark & Maj-Britt Kramer
Värdshuset Hwitan. Fredag 21 februari 21:00
Den här gruppen är ett resultat av ett samarbete över Sundet. Märkligt att det inte förekommer oftare. Egentligen borde musikerna i Norge-Danmark-Sverige ha ett ganska stort arbetsfält som hemmaplan. 20 miljoner invånare är en ganska hyfsad hemmamarknad.Jazzmonitor Komp 2002-projektet skulle egentligen avslutats i juni 2002 men eftersom Lena insjuknade efter bara tre konserter så har vi fått chansen att höra den här svensk-danska mixen. Maj-Britt Kramer heter bandets ledare och pianist. Hennes musik är melodiös brasiliansk-influerad och blandningen med Lena Willemarks folkmusikaliska rötter och saxofonisten Cennet Jönsson amerikansk-europeiska kompositioner ger en själfull musik med blues och sväng. De övriga medlemmarna i gruppen är basisten Klas Hovman och slagverkaren Lisbeth Diers.
Claes Jansson & Ewan Svensson Trio
Folkets Hus, Blå salen. Lördag 1 mars 21:00
OBS! lokalen
Claes är ju en ofta återkommande gäst hos oss både sommar och vinter. Det är väl inte så underligt. En av de bästa jazzsångarna är naturligtvis alltid välkommen tillbaka! Han har en unik förmåga att sätta sin prägel på låtarna han sjunger. Jag undrar om den beryktade röda cykeln skulle blivit en så stor framgång om någon med ett svagare uttryck hade fått hand om den.Alla kanske inte är bekanta med Ewan Svensson Trio. Ewans "Quartet" har de flesta av oss hört i samband med sommarens jazzdagar. Trion har dock en annan basist: Yasuhito Mori. Han var en av Stan Getz favoriter och de spelade tillsammans på turnéer i Europa. Numera får han månadslön från Bohus Big Band. Bakom trummorna sitter en bekant: Magnus Gran.
Gumbo
Värdshuset Hwitan. Fredag 14 mars 21:00
Av namnet borde det framgå att GUMBOs ideal finns att hämta i New Orleans snarare än i Chicago. Skönt, tycker jag, med omväxling. Skönt också att det finns en pianist med i uppställningen. Och blåsare. Häromåret vann gruppen Scandinavian Blues Contest och förhoppningsvis fattar ni varför när ni hör deras blandning av blues, R&B och New Orleansfunk!
Mikael Westman - sång och gitarr, Per-Johan Altin - piano och orgel, Henrik Bengtsson - bas, Michael Edlund - trummor, Olof Skoog - sax, Anders Gidlund - sax
Göran Schelin & Changes
Värdshuset Hwitan. Lördag 5 april 21:00
Basisten Göran Schelin är ledare för gruppen sedan 1992. Musiken han skriver och gruppen spelar är klassisk jazzmusik, befriande frisk med ett typiskt nordiskt sound. En av Danmarks finaste tenorister ingår i bandet. Det är bara ett litet problem, Tomas Frank är svensk men råkar sedan länge vara bosatt i Köpenhamn. Han spelar där i en massa olika konstellationer, bland andra Doug Raney Quartet och Danska Radions Big Band. Trummisen Peter Nilsson tillhör den senaste generationen svenska jazzmusiker, ännu inte fyllda trettio spelar han med exempelvis Palle Danielsson och Tolvan Big Band. Tomas Törnheden heter pianisten , också tillhörande den yngsta svenska jazzgenerationen. Rolf Nilsson är en svensk gitarrdoldis i ordets rätta bemärkelse, han har i sin pedagoggärning fostrat mängder av musiker och dessutom varit delaktig i utvecklingen av datorn som hjälpmedel i improvisationsundervisning. Men ikväll är han alltså bara en mycket spännande gitarrist!
Klammerdammers
Värdshuset Hwitan. Fredag 11 april 21:00
Klammerdammers är inte nya för oss precis. Men lika kul som dom inte är nya kanske. Bluesmusik på sitt eget sätt vilket ofta innebär intensivt utspel och avspänd attityd. Beppe är väl snart rikskändis så ni får passa på att se honom hos oss där det fortfarande är billigt.
Nalle Bondesson - gitarr och sång, Micke Svensson - klaviatur, Fredrik Johansson - bas, Beppe Wackelin - trummor
Heaven Hill Band
Värdshuset Hwitan. Fredag 25 april 21:00
Här kommer ett band från Sveriges sumpmarker, Småland. Närmare bestämt Vetlanda, där inte bara bandy utan också blues börjar på B. Med nuvarande uppsättning har man spelat sedan 1998 men ursprunget är från 1991 då HHB var en akustisk countryblueskvartett. Till en början var det spelningar på den lokala klubben Station 9 som gällde men nu spelar man på klubbar runt om i landet och har också gjort livespelningar i radio. Lite Chicago, lite delta, lite westcoast jumpblues lär det bli. Med gott humör och mycket spelglädje.
Jacob Stenvall - gitarr och sång, Sven Andersson - bas, Tomas Salonen - trummor
Swallow this
Värdshuset Hwitan. Fredag 9 maj 21:00
Att Fridehems Folkhögskola i Svalöv kommer på besök med sina grupper har blivit tradition hos oss. Anledningen till att de kommer kanske inte alla känner till. Varje läsår på skolan skall avslutas med en turné som eleverna arrangerat på egen hand. De ska alltså inte bara se till att det finns musik att spela utan de ska sälja den till arrangörer och organisera resor. Kort sagt få öva på att fungera som professionella musiker.Värdshuset Hwitan, telefon: 0346 - 820 90Innehåll

FotNot
Senast ändrad: 2003-01-28 webmaster@jazz.falkenberg.net http://jazz.falkenberg.net