Jazzdagar, 18 - 22 juli 2006
Start Program Mer info Bilder English
Tisdag Onsdag Torsdag Fredag Lördag

Fredag 21 juli, 22:00

Viktoria Tolstoy - Jacob Karlzon

Viktoria Tolstoy

Explosiv, naturlig supertalang står det på nätet. Med scennärvaro och förmåga att ta tag i showen som få andra.
Hon är framgångsrik inte bara i Sverige. Vid ett ivrigt satellitzappande för ett tag sedan så hamnade jag på en tysk kanal och förstod att det program jag såg var en hyllning till den stora artisten Viktoria Tolstoy "aus Schweden". Hon appellerar till en mycket bredare publik än den lite ibland trångsynta skara som vi tillhör: "jazzdiggarna". Det är bra eftersom hon alltid sätter uttrycket och svänget i högsätet.

Jacob Karlzon

Jacob Karlzon är en kul typ! Som musiker intressant och spännande med en otrolig förmåga att bygga upp spänning. Man följer gärna med på hans resor och hör honom kommentera allt han ser och hör, alltid med minst ett par rävar bakom öronen. Som ledsagare till Viktoria är han lyhörd och följsam utan att undertrycka sin egen vilja.

http://www.viktoriatolstoy.com
http://www.jacobkarlzon.com

Fredag 21 juli, 21:00

Jojje Wadenius

Jojje Wadenius

George bor i Oslo numera och jobbar i sin studio som han äger tillsammans med Leif Johansen. Han har alltid befunnit sig i gränslandet mellan jazz och rock. Ni är väl ganska välbekanta med vem han är så jag tänkte roa mig med lite namedropping: Blood, Sweat & Tears - Steely Dan - Aretha Franklin - Simon & Garfunkel - Dr. John - Barbro Lindgren - Cornelis Vreeswijk - Pugh Rogefeldt - Bernt Staf - Björn J:son Lind - Saturday Night Live - Diana Ross - Aretha Franklin.
Jojje turnerar fortfarande som ni märker. Ofta med sin egen kvartett och ibland, som ikväll, som solist till olika komp. Barnvisorna håller fortfarande vilket märks om man kollar sin lokaltidning. Inte alltför sällan dyker det upp en liten notis om att Jojje är på turné runt om i skolorna! Det är inte så långt mellan Hylte och New York!

http://www.wadenius.com

Fredag 21 juli, 20:00

Blåeld

Som bluesband hade det väl blivit Blue Fire. Men nu är de inget bluesband så namnet står för det nordiska blå och elden i improvisationsmusiken. Gruppen har funnits sedan 2001 och hette tidigare 3 mot 2, ni får försöka lista ut varför! I och med att repertoaren ändrats från mycket standards till mer och mer egenskrivet material uppstod behovet av ett nytt namn. Samarbete - samspel är nyckelord. Håll till godo!

Lisa Löfgren - sång
Petter Rosenlundh - saxofoner & klarinett
Peter Knudsen - piano/klaviatur
Jenny Bengtsson - kontrabas
Martin Pettersson - trummor

http://www.blaeld.nu

Fredag 21 juli, 13:00

Ung jazz på Rörbecksplatsen

Ewan Svensson Trio

Ewan Svensson Trio är naturligtvis den allra viktigaste gruppen under jazzdagarna. Utan trion skulle hela idén med festivalen försvinna. Det är ju lyhördhet, följsamhet och ödmjukhet i inställningen till andra musikanter som är ES Trio:s speciella kännetecken i jazzdagssammanhang.
Det faktum att bandet har haft samma laguppställning under många år är naturligtvis det som gör att resultatet blir så bra oberoende av vem gästartisten är. Husbandet har vi vant oss vid. En trygghet och återseendets glädje.
Onsdag - fredag tjänstgör trion som husband.

Ewan Svensson Trio

Ewan Svensson - gitarr
Matz Nilsson - bas
Magnus Gran - trummor

Tisdag Onsdag Torsdag Fredag Lördag