Jazzdagar, 18 - 22 juli 2006
Start Program Mer info Bilder English
Tisdag Onsdag Torsdag Fredag Lördag

Torsdag 20 juli, 22:00

Georgie Fame & Bohuslän Big Band

Georgie Fame

Jag tänker inte skriva så mycket om "Sweet Georgie". De av er som gillar den jazziga sidan av honom tycker jag skall försöka jaga skivorna SOUND VENTURE och A PORTRAIT OF CHET!

Kul med ett storband på scen! Sveriges bästa tycker många. Det är naturligtvis så att den arbetsro som hyfsat trygga arbetsförhållanden ger, musikerna är fast anställda, ger förutsättningar för att ett storband skall fungera. För 60-70 år sedan kunde man kanske försörja ett storband med kommersiella spelningar men nu gäller ju helt andra förutsättningar. Vi ska nog vara glada för musikbyråkrater och subventioner ändå!

Bohuslän Big Band

http://www.bohuslanbigband.com

Torsdag 20 juli, 21:00

Claes Janson och Kjell Öhman

Kjell Öhman och Claes Janson
Kjell Öhman och Claes Janson

Vissångare, bluesshouter och jazzsångare. Första gången jag hörde Claes Janson kan ha varit 1970 när jag själv tog stapplande steg mot en karriär som genialisk jazzsångare. Folkets Park i Örebro med Lasse Samuelssons Storband(?). Mina stapplande steg har för länge sedan avstannat men Claes har oförtrutet knatat på och blivit en omistlig del av svenskt musikliv.

http://hem.bredband.net/b156373/

Torsdag 20 juli, 20:00

Kjell Öhman

Kjell har setts som kapellmästare under Allsång på Skansen! Det är väl OK men jag tycker att ni skall veta att han är en av de bästa organister som finns. Riktig orgel, Hammond B3! Fråga Georgie Fame.

Kjell börjar med ett set tillsammans med Ewan Svensson Trio, sedan spelar Kjell och Claes Jansson tillsammans med trion.

Torsdag 20 juli, 13:00

Ung jazz på Rörbecksplatsen

Jhärnbalken

Balkanmusik från Varberg.

Ewan Svensson Trio

Ewan Svensson Trio är naturligtvis den allra viktigaste gruppen under jazzdagarna. Utan trion skulle hela idén med festivalen försvinna. Det är ju lyhördhet, följsamhet och ödmjukhet i inställningen till andra musikanter som är ES Trio:s speciella kännetecken i jazzdagssammanhang.
Det faktum att bandet har haft samma laguppställning under många år är naturligtvis det som gör att resultatet blir så bra oberoende av vem gästartisten är. Husbandet har vi vant oss vid. En trygghet och återseendets glädje.
Onsdag - fredag tjänstgör trion som husband.

Ewan Svensson Trio

Ewan Svensson - gitarr
Matz Nilsson - bas
Magnus Gran - trummor

Tisdag Onsdag Torsdag Fredag Lördag