Jazzdagar, 18 - 22 juli 2006
Start Program Mer info Bilder English
Tisdag Onsdag Torsdag Fredag Lördag

Onsdag 19 juli, 22:00

Lars Erstrand

Lars Erstrand

Lars har gjort en skiva med Lionel Hampton. Bara en sån sak. Och spelat med Benny Goodman! Kombinationen vi får höra ikväll: vibrafon - gitarr, har alltid fascinerat mig och när Ewan och Lars möttes första gången under Jazzdagarna motsvarades mina förväntningar mer än sannolikt!
Jag tror instrumentkombinationen var en starkt bidragande faktor. Och naturligtvis att Lars är en otroligt bra musiker. Ni får nog olja igång stampfötterna ordentligt inför kvällen.

Onsdag 19 juli, 21:00

Hayati Kafe

Slår man upp "crooner" i ett engelsk-svenskt lexikon står det refrängsångare som översättning. Att kalla Hayati för crooner kan kanske uppfattas som nedlåtande men det finns en vidare betydelse av crooner. Frank Sinatra var väl "King of Crooners". En förmedlare av den amerikanska populärmusiktraditionen helt enkelt. Hayati är en sån.
I början av 60-talet kom han till Sverige och har blivit en institution genom att förekomma sammanhang som haft genomslag. Han har har sjungit med Carl-Henrik Norins Orkester, legat på Svensktoppen med Sån't, varit med i saligen insomnade TV-programmet Notknäckarna. Att sjunga i rena jazzsammanhang verkar att ha tagit över mer och mer och det är väl aldrig fel!

http://www.hayatikafe.com

Onsdag 19 juli, 20:00

Marmaduke

Marmaduke

Musik från den kanske friskaste perioden i jazzhistorien. Bop och hardbop med musik av Parker - Gillespie - Silver - Monk - Morgan spelat med en friskhet som är överväldigande. Njut av den gamla goda revolutionära tiden! Vad är det för fel på Night In Tunisia?

Fredrik Lindborg - saxofon. Uppfinningsrik improvisatör med känsla och smak för gamla traditioner.
Samuel Olsson - trumpet. Respektfullhet och ärligt uppsåt driver denna trumpet- och basvirtuos.
Matti Ollikainen - piano. Storstilad musiker, elegant humanist. Professionell och vulgär. Ett underbart vackert geni.
Victor Furbacken - bas. Populär äventyrare, charmig slarver, tillika svängig, utmanande basist.
Göran Kroon - trummor. Ankaret, klippan, de sköna konsternas betongblandare.

http://www.marmaduke.se

Onsdag 19 juli, 13:00

Ung jazz på Rörbecksplatsen

Rock Solid Duo

Per Mörner Ringström - piano och sång.
Robin Mossberg - bas.

Ewan Svensson Trio

Ewan Svensson Trio är naturligtvis den allra viktigaste gruppen under jazzdagarna. Utan trion skulle hela idén med festivalen försvinna. Det är ju lyhördhet, följsamhet och ödmjukhet i inställningen till andra musikanter som är ES Trio:s speciella kännetecken i jazzdagssammanhang.
Det faktum att bandet har haft samma laguppställning under många år är naturligtvis det som gör att resultatet blir så bra oberoende av vem gästartisten är. Husbandet har vi vant oss vid. En trygghet och återseendets glädje.
Onsdag - fredag tjänstgör trion som husband.

Ewan Svensson Trio

Ewan Svensson - gitarr
Matz Nilsson - bas
Magnus Gran - trummor

Tisdag Onsdag Torsdag Fredag Lördag