Jazzdagar, 18 - 22 juli 2006
Start Program Mer info Bilder English
Tisdag Onsdag Torsdag Fredag Lördag

Tisdag 18 juli, 21:30

Roffe Wikström Bluesband

Roffe

Öppna öronen och lyssna lite på Roffes texter. De kan annars hamna lite bakom det starka uttrycket i gitarrspelet. Men det uttrycket matchas mycket väl av språket med sin torra, direkta stil. Perspektivet är ofta det sett underifrån.
De allra första texterna skrev Rolf som 14-åring och inspirationen var dels den då starka svenska visan dels den amerikanska starka tradition som Chuck Berry - Hank Williams är representanter för. Men den stora styrkan finns förstås i den väldiga kraften i kombinationen sång - gitarrspel! Ha en blå-svart upplevelse!

Thomas Hammarlund: gitarr, Niklas Medin: klaviaturer, Tommy Cassemar: bas, Micke Johansson: trummor, Magnus Thorell: trumpet, Tore Berglund: sax.

http://www.roffewikstrom.nu

Tisdag 18 juli, 20:00

M.C. Hansen Band

Ett Köpenhamnsband med en färsk väl mottagen CD ute. Förmodligen får vi höra en del från den. "Bogrough Junction" heter den och är en landsbygdsskildring i nio kapitel. Loretta Mae, Rattlesnake Joe och Buckshot Johnny heter tre av invånarna. Låt nu de nya gästerna komma in och lyssna på deras historia! Från laidback jazz till country tar vi "Highway Blues".

M.C. Hansen Band

MC Hansen - Rune Højmark - Jens Larsen - Knud Mortensen - Rasmus Lund.

http://www.mchband.dk

Tisdag Onsdag Torsdag Fredag Lördag