Lördag 23 juli

  Start Program Info English  
TisdagOnsdagTorsdagFredagLördagAlla dagar
Hela programmet utskriftsvänligt

·:: Tisdag 19 juli ::·

Jacob & The Jackals

Värdshuset Hwitan, klockan 20:00

Jacob & The Jackals är en trio från Vetlanda bestående av Jacob Steinwall på gitarr och sång, och med solid uppbackning av Sven Andersson på bas och Totte Salonen på trummor. Här spelas blues och R&B som till stor del har sina rötter i Texas och Louisiana. Bandet behärskar stilarna och står för kraftfullt, tight spel. I den varierade repertoaren ger man sig också på det svårbemästrade New Orleans gunget.

http://www.thejackals.com/

BC & Heartkeys med Bill Öhrström och "Loffe" Carlsson

Värdshuset Hwitan, klockan 21:00

Mycket svängiga låtar med Loffes häftiga trumspel som viktig motor bakom bandet. Bluesklassiker och en del eget material också. Både på engelska och svenska!

Björn "BC" Clern - sång, gitarr. Bill Öhrstöm - sång, munspel, congas. Lasse Summanen - gitarr. Håkan Bacchus - bas. Janne "Loffe" Carlsson - trummor.

http://www.bc-heartkeys.com/

Mönsterås Blues Band

Värdshuset Hwitan, klockan 22:00

Från ostkustens bluescentrum Mönsterås kommer det förmodligen äldsta turnerande bluesbandet i skandinavien. MBB har utvecklats till en orkester som har sin egen stil och identitet med en repertoar som framförs både på svenska och engelska.
Journalisten Lennart Blomberg skrev för Göteborgsposten i en recension, redan i början på -80-talet: "Jag vill betona att i Calle Engström har vi en av våra stora bluespoeter. Mönsterås Blues Band har nått längre än de flesta europeiska bluesband när det gäller att hitta den svarta bluesmusikens kärna".
Det har nu gått mer än 20 år sedan detta skrevs. Om MBB hade varit idrottsstjärnor skulle bandet ha varit slut för länge sedan, men när det gäller känslomusik ligger bara åren till gagn för en fullödig musikupplevelse.

Calle Engström - sång, gitarr, munspel. Mats Grönqvist - sång, gitarr. Peo Fahlström - sång, piano. Bosse Ohlsson - bas. Tommy Medner - trummor.

http://monsterasblues.com/mbb/


TisdagOnsdagTorsdagFredagLördagAlla dagar