Falkenbergs Jazz- & Bluesförening


Program hösten 2012

Karin Rudefelt och Doctor Blues
Ruby Red. Lördag 29 september 21:00
Bengt Eriksson i Ystad Allehanda: "Canned Heat, Big Brother & the Holding Company.... Där och då befinner sig Doctor Blues: på USA:s västkust under andra halvan av 60-talet och i samma experimentella fortsatt skapade efterdyningar. Bluestraditionerna tolkas så fräckt och personligt som bara musiker kan göra om de känner vördnad inför traditionens skapare, sina föregångare och sina förebilder. Det är väl bara att utropa och uppmana: -Har du inte upptäckt Doctor Blues Ännu - gör det!"

150 kr icke medlem/ 120 kr medlem
Karin Rudelfelt - sång. Lennart Olofsson - gitarr, akustisk slide, sång. Peter Borgström - bas. Tobias Magnusson - trummor.
New Places Orchestra med Victoria Tolstoy
Blackboxen Falkhallen. Måndag 22 oktober 19:00
Det eminenta storbandet New Places Orchestra med medlemmar som Håkan Broström, Karl-Martin Almqvist, Karin Hammar, Karl Olandersson, Bertil Strandberg, Ludvig Berghe med flera gästar oss i Falkenberg på sin höst-turné. Med sig har de Victoria Tolstoy på sång.

Pris: 200 kr icke medlem / 120 kr medlem
OBS! Tiden!
Det blev Handgemäng
Ruby Red. Lördag 10 november 21:00
Vi kommer länge få höra om den här kvällen. En fajt man sent kommer att glömma. Vi rullar upp skjortärmarna för Johansson, Jansson, Svensson och Engberg. Tung akustisk musik med foten i den amerikanska folktraditionens anda kommer att välla ut ur molnet av kämpar. Det används tillhyggen som gitarrer, banjos, kontrabasar och trummor. Tunga andetag, skrik och gnyenden bildar en genomträngande klagosång.

150 kr icke medlem/ 120 kr medlem
Elin Engberg - sång, bas. Christoffer Johansson - sång, gitarr, banjo. Bror Gunnar Jansson - sång, gitarr. Emanuel Svensson - trummor.
Klabbes Bank
Ruby Red. Onsdag 21 november 20:00
Det är som en trollerilåda. Klabbe lägger i allt som han tycker är vackert, spännande, roligt, hemskt och fantastiskt, skakar om och vips– en slags musik som hamnat på ”årets skiva” enligt båda SvD och DN. Musikerna är extremt lekfulla och bjuder på rolig och spännande musik som rör sig från allt mellan långa, smäktande toner som får hjärtat att blöda, till mörka dramatiska basgångar för att plötsligt bryta ut i lyckan själv, och få lyssnaren att skratta. ”Klabbes Bank gör ungefär det roligaste, smartaste och mest lustfyllda man kan lyssna på just nu” Sydsvenskan.

150 kr icke medlem/120 kr för medlem.
OBS! Tiden!
Klas-Henrik Hörngren. Thomas Backman. Magnus Wiklund. Otis Sandsjö. Jacob Öhrvall. Martin Öhman.
Swingin into Christmas med Magnus Hjorth Trio & Mads Mathias
Ruby Red. Onsdag 5 december 19:00
Vi brukar inte bry oss om att det närmar sig jul, men om det kommer i den här svängiga kostymen klarar till och med den mest förhärdade julmusikhatare att njuta av White Christmas, Winter Wonderland och Frosty the Snowman.
Trion består av svenske klaviaturvirituosen Magnus Hjort, den lysande unge kontrabastalangen Lasse Mørck och trumslagaren Snorre Kirk. Mads Mathias har sin unga ålder till trots redan gjort sig känd som en mycket
karismatisk sångare och saxofonist.
Känn glöggdoften och passa på att köpa medlemsabonnemang för 2013 i julklapp till nära och kära.

Medlem 150 kr / 120 kr medlem
OBS! Tiden
Konsertprogram
Hösten 2012
10 november
Det blev Handgemäng
21 november
Klabbes Bank
Plats

Ruby Red
Storgatan 37
0346-14200
Rub Red - logo

Utom 22 oktober, då det är i Falkhallen

Senast ändrad: 2012-08-22 webmaster@jazz.falkenberg.net