Falkenbergs Jazz- & Bluesförening


Program hösten 2007

Borås jazzsextett
The Lounge. Lördag 22 september 21:00
Jazz av be-boptyp får vi höra med den här Göteborgsbaserade (?) Boråsorkestern.
Stefan Johnsson - trumpet. Jan Forslund - altsax. Rune Leander - tenorsax. Lars Sundberg - piano. Börje Svensson - bas. Thomas Åkermark - trummor.
Bullerhus Bluesband
The Lounge. Lördag 6 oktober 21:00
Hans Ingvarsson - Bas och sång
Denne man har andats blues i över 30 år. Från de första stapplande stegen tillsammans med Sven i band som Signe Tillisch till den nya äpplesättningen Bullerhus Blues Band. Konststycket att lira stadig bas samtidigt med soulfull sång bevisar att män har simultanförmåga.

Sven Wickström - Gitarr och sång
Autodidakt gitarrist som aldrig lyckats planka någon annan och har därför en helt egen stil. Har spelat blues med Hans i alla tider. Med Bullerhuset utlovas också vokala insatser. Lika personligt som gitarrspelet. Lirar på en Gibson Les Paul Junior '59 eller en Telecaster i någon gammal rörhäck.

Oskar Wickström - Trummor
Oskar är född in i bluesen. När han var liten fick hans far gömma bluesplattorna så att han inte spelade sönder dem. Spelar trummor som en hel karl. Trakterar också basen när Hans tar fram munspelet.
Sven Wickström - gitarr, sång. Hans Ingvarsson - bas, sång. Oskar Wickström - trummor.
Magnus Nyström Trio
The Lounge. Lördag 17 november 21:00
"Härligt oväntad och påträngande jazz som absolut ska upplevas i verkligheten" som en recensent en gång uttryckte sig. Gitarristen Magnus Nyström har med sitt originella gitarrspel och sina snillrika kompositioner tidigare hörts med bl a kvintetten Magnus Nyström Band (kolla gärna in skivorna Kirkedam och Tapto).

Han har även medverkat i jazz/konstmusikprojektet Turbulens och skrivit musik för TV, radio och teater. Senast för Radioteatern; musik till sonetter av Shakespeare som tolkats av skådespelaren Johan Gry.

Här tar Magnus avstamp i trioformatet, men det är fortfarande samma utåtriktade värme och fyndighet som präglar hans personliga recept på infallsrik jazzmusik. Ofta hämtar kompositionerna inspiration från den indiska konstmusiken men här finns även influenser från pop, blues, visa och västerländsk konstmusik. Det är också gott om utrymme för basisten Johannes Lundberg och trumslagaren Per Anders Skytt i det musikaliska trepartssamtalet.

Magnus Nyström Trio har kunnat höras både på TV och i SR P2. I november 2007 släpps skivan Good Habits på Imogena Records.
Magnus Nyström - gitarr. Per Anders Skytt - trummor. Johannes Lundberg - bas.
Berras Bluesorkester
The Lounge. Lördag 24 november 21:00
»"I'm In A Dangerous Mood" sjöng Bertil - men han såg mest glad ut. Med all rätt: den här nya (tillfälliga?) kvartetten med Johan på sin trogna röda Nord funkade så klart perfekt. Och det blev faktiskt en varierad kväll. Ett knippe klassiskt bluesmaterial naturligtvis: "Come See Me Early In The Morning", granna mollbluesen "Help The Poor" med Robert Tolf som populär munspelsgäst, "Crosscut Saw", "Stormy Monday" med glimrande gitarr från Bertil, och suggestiva "Double Trouble". Johan fick massor av utrymme: I "Woke Up This Morning" trodde väl alla att låten höll på att ebba ut, men då högg Johan tag i den och brände av ett långt inspirerat solo. Och i B.B. Kings "Same Old Blues" flätade han in ett långt soloparti med eleganta jazziga fraser.«

Christer Fridhammars recension av en göteborgsspelning.
Bertil Löfdahl - gitarr, sång. Lars Mellqvist - bas. Bo Hansson - hammondorgel. Roger Mörck - trummor.
Hördegårds Fyra
The Lounge. Lördag 8 december 21:00
Magnus Hördegård. Allis Brorsson. Göran Larsson. Johan Junstrand.
Konsertprogram
Hösten 2007
22 september
Borås jazzsextett
17 november
Magnus Nyström Trio
24 november
Berras Bluesorkester
8 december
Hördegårds Fyra
Plats och tid
Senast ändrad: 2007-01-29 webmaster@jazz.falkenberg.net