Falkenbergs Jazz- & Bluesförening

Falkenbergs Jazz- & Bluesförening

Program hösten 2006

Marie Madsen Band
The Lounge. Lördag 16 september 21:00
Marie Madsen är en sångerska från Halmstad som kommer till oss med pianisten Micke Svensson, basisten Jan Olof Larsson och gitarristen Mats Andersson. De kommer att bjuda på jazzstandards och annat med en smula bluestouch.
Ewan Svensson Trio med Linda Pettersson
The Lounge. Lördag 30 september 21:00
Ewan och Linda träffades under en turné med Bohuslän Big Band & Kenny Wheeler i mars 2004 där båda medverkade och under en ledig förmiddag testades några ES-låtar. Kontakten blev omedelbar och en demo spelades in kort efteråt. Efter att ha gjort några framträdanden under hösten 2004 var det dags att gå in i studion för skivinspelning i januari 2005 där även franske pianisten Antoine Herve medverkade. Konstellationen har tagit publiken med storm, såväl i Sverige som i Skottland, Frankrike och Japan.
Skivan Light&Shade släpptes i Paris i samband med att gruppen framträdde tre dagar på jazzklubben Le Duc des Lombards 23, 24 och 26 september inför en fulltalig och entusiastisk publik.
Resten av trion är hyfsat känd av Falkenbergspubliken: basisten Yasuhito Mori och den evige trummisen Magnus Gran.
Hanna Tolf Bluesband
The Lounge. Lördag 14 oktober 21:00
Blues på nytt? med Tolf – Ahlin - Johansson.
Fylld av känsla, dynamik och med en intressant tillbakakoppling till den tid när blues var ny och de stora stjärnorna var tjejer och kompet ofta bara bestod av en pianist och en blåsare. Blir det nån gammal god Chippie Hill-låt ikväll?
Hanna Tolf - sång. Dick Ahlin - gitarr. Leif Johansson - munspel.
Mr Bo & The Voodooers
The Lounge. Lördag 11 november 21:00
Mr Bo & The Voodooers serverar en förtrollande mix av musik. Ingredienserna har hämtats från det välfyllda skafferi där burkar fyllda med blues, gospel och soul samsas på hyllorna. Den musikrätt som blir resultatet smakar minst sagt kryddigt och spännande. Servitörerna är, förutom Mr Bo, basisten Lars Mellqvist, Hammondmannen Bo Hanson samt trummisen Roger Mörck.
La Baina
The Lounge. Lördag 2 december 21:00
La Baina är bandet som skall ge oss sydamerikansk glöd och värme så att vi står ut med december-januari-februari-mars. Tufft jobb!
Mauricio Gonzales - sång, gitarr. Niklas Benelos - tres, sång, gitarr. Jakob Brandqvist - bas, sång. Luis Hurtado - slagverk.
Konsertprogram
Hösten 2006
Senast ändrad: 2006-02-15 webmaster@jazz.falkenberg.net