FJB logo

Falkenbergs Jazz- & Bluesförening


Säsongens program
hösten 2005

Program hösten 2005

Cennet Jönsson kvartett
Värdshuset Hwitan. Lördag 17 september 21:00
Gruppen bildades 2001, och har sedan dess spelat på jazzklubbar och festivaler i Skandinavien samt framträtt i radio ett flertal gånger. Under hösten 2003 genomförde Cennet Jönsson Quartet en "Pulslagsturné", med spelningar i Sverige och Danmark, i Svenska Jazzriksförbundets regi med stöd av Rikskonserter och Sveriges Radio P2. I samma veva släpptes den första CD:n, "Jazzman" på Kopasetic Productions.
Här några pressröster:
"Musiken är ofta fullständigt oberäknelig, full av in- och utfall men ständigt spännande, mycket personlig och inte sällan befriande vacker och melodisk." Skånska Dagbladet.
"Cennet Jönsson är först och främst en begåvad och intelligent kompositör och musiker som har en genomtänkt ide med det han gör. Han förmedlar ömsinta och mogna känslor, med stor energi och kärlek, till den musikform som mer än de flesta kan måla bilder. Cennets konst är eterisk och skimrande i kosmiska klanger, där Jonssons gitarr är en väsentlig faktor. Men hela gruppen är så samgjuten och homogen att man bara svävar med på lustvågor." Jönköpingsposten.
Cennet Jönsson - sax. Krister Jonsson - gitarr. Mattias Hjorth - bas. Peter Nilsson - trummor.
Boogie Leg
Värdshuset Hwitan. Lördag 1 oktober 21:00
Boogie Leg spelar gitarrbaserad blues där energi och sväng är de viktigaste ingredienserna. Bandet har beskrivits som "Freddie King i trioformat" och influenserna kommer från många håll med en förkärlek till Texasblues.
Vinnare i The Scandinavian Blues Contest i Mönsterås 2002.
Juryns motivering:
"De framför sin musik med stor variation i spelet. Musikerna hanterar sinn instrument på ett professionellt sätt. De lyckas få fram sin musik utan att behöva dra upp volymen för högt och skapar ett bra samspel mellan orkester och publik.
Johan Wigge - gitarr, sång. Anders Krusell - bas. Stefan Wållberg - trummor. Jacob Huddén - keyboard.
Hayati Kafé med Ewan Svensson Trio
Biograf Storan. Lördag 15 oktober 21:00
OBS lokalen!

Premiär för croonern - kabarésångaren Hayati Kafé på vår klubb. Det blir extra skoj att höra honom med ES Trio. Basist idag är förresten Kjell Jansson.
Mycket standards blir det förmodligen till mångas glädje! Ha en bra kväll!
Knockout Greg
Värdshuset Hwitan. Lördag 12 november 21:00
Detta 6-manna band smälter samman Rhythm & Blues, Rock'n'Roll och ruffig munspelsblues och ut kommer ett eget sound som låter mycket vintage. Bandets gitarrist Anders Lewén har rönt uppmärksamhet som låtskrivare av rang och bidrog bl a på Sven Zetterbergs Grammisnominerade CD "Let me get over it" och på andra mer eller mindre kända artisters plattor.
Andra artisters låtar som Johnny Otis, Little Walter, Jimmy Rogers packas in i en stenhård show!
Greger Andersson - sång, munspel. Anders Lewén - gitarr. Urban Hed - kontrabas. Marcus Andersson - trummor. Tore Berglund - barytonsax. Torbjörn Elliasson - tenorsax.
Fabian Kallerdahls trio
Värdshuset Hwitan. Lördag 19 november 21:00
MUSICMUSICMUSIC är en svensk pianotrio som snabbt har gjort sig ett namn hos en bred publik i Sverige. Med stilsäkerhet, spelglädje och attityd har man mött sin publik långt utanför jazzens domäner. Jazztrion bildades i Göteborg 20O2. Första inspelningen gjordes en torsdag våren 2003 och releasefesten hölls samma kväll på café KOM i Göteborg. Hela första upplagan sålde slut (15 ex).
Hösten 2003 åkte MMM i ett SIDA-projekt till Sydafrika där man spelade på jazzklubbar i Durban och Johannesburg. Dessutom gjordes workshops på såväl universitet som små byskolor i kåkstäder utanför stor-städerna.
Våren 2004 bildas HOOB records. Initiativet tas av medlemmarna i trion samt medlemmarna i electronicagruppen Universum. MMMs första skiva utkommer i mars 2004 på HOOB records och får ett enormt gensvar från publik och kritiker. Recensenter talar om "One Two Free" som något av det mest vitala man hört i jazz-sverige på lång tid. Skivan licensieras till Japan och hösten 2004 besöker MMM Tokyo för att göra PR och konserter. På ett par konserter fungerar MMM som kompband till electronica-akten Hird och Yukimi Nagano. Resten av året ägnas åt konserter på klubbar och festivaler i Sverige, Norge, Danmark och Belgien.
I april 2005 släpps uppföljaren "What's a good boss anyway?", en skiva som fortsätter att befästa gruppens egenart och dess kompromisslösa sätt att förhålla sig till sin genre. Utan onödigt mycket respekt har man även här tagit sig an några standards, t ex Armstrongs "What a wonderful world".
Under 2005 kommer trion att göra en längre Europaturné i maj, återvända till Japan i höst samt besöka Palestina i ytterliggare ett SIDA-projekt. I februari 2006 genomförs en Sverigeturné i samband med Rikskonserter.
Fabian Kallerdahl - piano, SH-09. Michael Edlund - trummor, klockspel. Josef Kallerdahl - bas.
Schakonats bluesband
Värdshuset Hwitan. Måndag 26 december 21:00
Mellandagsblues med Schakonats bluesband

Förköp på turistbyrån
Schakonats bluesband
Värdshuset Hwitan. Tisdag 27 december 21:00
Mellandagsblues med Schakonats bluesband

Förköp på turistbyrån
Hosted by www.glesys.se

Senast ändrad: 2005-02-06 webmaster@jazz.falkenberg.net