Rigmor Gustafsson Kvartett – 18 maj

Rigmor Gustafsson är unik på den svenska jazzscenen. Tre av hennes album har sålt guld, ett enastående facit som värmländska Rigmor är alldeles ensam om.

När Rigmor 2005 belönades med sin första guldskiva för Close To You hade ingen sådan delats ut till en svensk jazzsångerska sedan 1991. Även den gången var det en värmländska som hedrades, Monica Zetterlund och albumet hette Varsamt.

Med albumet Alone with you, fick hon en Grammis 2008 för bästa svenska jazzplatta.

Rigmors repertoar fick ytterligare dimensioner när hon 2010 gjorde sällskap med österrikiska Radio String Quartet Vienna. En unik stråkkvartett som rör sig helt fritt mellan olika genrer. Hon fångades av deras blandning, det klassiska – moderna, det rytmiska och improvisationerna. Detta resulterade i gemensamma albumet Calling You. Rigmor Gustafsson har hela världen som arbetsfält och turnerar frekvent med egen kvartett men framträder också som gästartist i större konstellationer. Hon har medverkat i ett flertal TV-program både i Sverige och internationellt. Rigmor har också mottagit många priser genom åren och senast i november 2013 tilldelades hon det mest prestigefyllda svenska jazzpriset av alla; Kungliga Musikaliska Akademins Jazzpris. Nu släpps det nya albumet When You Make Me Smile, Rigmors sjätte album på tyska bolaget ACT.

Rigmor Gustafsson: sång. Jonas Östholm: Piano. Martin Höper: Kontrabas. Chris Montgomery: Trummor.

Fredag 18 maj kl. 20.00. Tryckhallen – Värdshuset Hwitan