Torsdag 6 augusti

Jazz med Kulturskolan

Tid: 13:00. Plats: Hwitans trädgård


Schackonat bluesband

Schakonat Bluesband har funnits alltid, åtminstone mätt i Falkenbergstid.

På 80-talet var det många spelningar längs västkusten, på olika klubbar och bluesfestivaler. Livet lekte. Tre ölbiljetter, gratis middag och några hundra i fickan!

På 90-talet bildades familjer och man insåg att tre ölbiljetter inte förslog….Vanliga jobb fick sökas, men bandet fortsatte spela på fester och ölsjapp. Det var ju så jäkla kul att spela.

På 2000-talet hade den fina orkestern knappt styrfart. Kapellmästaren Hans Schakonat blev delaktig i en mängd olika fantastiska musikprojekt.
Men trots det glömde han aldrig sitt bluesband. ”Det är MIN orkester” kunde han höras skalda!

Och här 2015 står bandet redo att ”svänga sina lurviga ben” för tre ölbiljetter, gratis middag och några hundra i fickan. Det är ju så jäkla kul att spela!

Mina damer och herrar:
På trummor Mikael Stålbom
På bas Kjell ”Calcutta” Carlsson
På munspel Magnus Rydell
På orgel Peter Ringdal
På tenorsax Mats Ringdal
På altsax Jörgen Sonemalm
På gitarr/sång Hans Schakonat

Tid: 19:00. Plats: Hwitans trädgård. Entré: 280 kr (gäller hela kvällen)

 


Mönsterås Blues Band

Mönsterås Bluesband startades 2 maj 1974 av Carl-Magnus ”Calle” Engström, munspel, gitarr, sång, Mats Grönqvist, gitarr, sång, Peo Fahlström,keyboard, Tommy Lindberg trummor och Gunnar Eriksson, bas. Numera består MBB till 3/5 delar av orkesterns originaluppsättning. De nya medlemmarna är Tommy Medner (sedan 1995) och Bosse Olsson (sedan 1987).

Bandets repertoar har sedan starten utgjorts av en blandning av egenkomponerad musik med svenska texter och amerikanska originallåtar på engelska.

Mönsterås Blues Band har turnerat i alla nordiska länder samt Tyskland, Holland och Belgien, samt medverkat i radio och TV i olika former. Man har dessutom turnerat med och kompat en lång rad bluesartister både från Sverige och andra länder, främst USA.

mönsterås-blues-band-500px

Tid: 20:00. Plats: Hwitans trädgård. Entré: 280 kr (gäller hela kvällen)


Sven Zetterberg

sven-zetterberg_300px

Sven Zetterberg har slagit sig ihop med det bästa från västkusten – Mikael Fahleryd, bas, från Peps Blodsband, samt trumlegenden och energiknippet Jim Ingvarsson, han har dock behållit gamle vapendragaren och gitarristen Anders Lewén. Dessutom är kritikerrosade Matti Ollikainen med på klaviatur.

Denna blues-inriktade konstellation har i år gjort bejublade framträdanden på bl.a. Nefertiti (Göteborg); Tivoli (Helsingborg) och KB (Malmö), och nu är det äntligen dags för Falkenberg! När det gäller blues är nog detta en av de starkaste uppställningar som skådats och hörts på en svensk scen!

Sven Zetterberg –  sång, gitarr, munspel
Anders Lewén – gitarr
Matti Ollikainen – piano, orgel
Mikael Fahleryd – bas
Jim Ingvarsson – trummor

http://www.svenzetterberg.com/

Tid: 21:00. Plats: Hwitans trädgård. Entré: 280 kr (gäller hela kvällen)