Tisdag 4 augusti

Barnjazz med Familjen Svängsson

Nu får äntligen den mest kräsna publiken, de största finsmakarna och förståsigpåarna, nämligen barnen, en musikupplevelse de sent kommer att glömma! En aktiv publik som deltar med sång och rörelser gör det hela ännu roligare!

Välkomna in i Familjen Svängssons jazzmysiga musikaffär. Farsan Svängsson står i kassan och spelar på sin kontrabas. Pappa Börje sköter lagret, fast spelar hellre på sina trummor. Storebror Adde ansvarar för keyboardavdelningen men sitter helst bakom den stora svarta flygeln. Lillasyrran Lisa chefar och charmar kunderna och sjunger så det svänger i hela butiken. Följ med familjen Svängsson på ett musikaliskt äventyr!

Familjen Svängsson
Familjen Svängsson

http://www.familjensvangsson.se/

Tid: 13.00 Plats: Hwitans trädgård. Fri entré.


Steve Dobrogosz & Anna Christoffersson

De gjorde succe här i Falkenberg 2008 och nu är de tillbaka för ännu en fantastisk konsert – det vågar vi lova. Steve Dobrogosz & Anna Christoffersson är en av Sveriges mest kritikerrosade och hyllade jazzduos. Duon levererar sin repertoar bestående av jazz, soul och gospel med en energi och intensitet som letar sig in i publikens hjärtan. Hon är jazz, soul och pop i en unik underbar blandning. Anna Christofferssons röst är förtrollande och hennes utstrålning imponerande. Steve Dobrogosz pianospel och kompositioner är en njutning för själen, så otroligt vackra och med ett klassiskt pianoanslag skapar han ett helt unikt sound. Skivorna med Steve och Anna har fått två grammy-nomineringar.

Steve Dobrogosz & Anna Christoffersson
Steve Dobrogosz & Anna Christoffersson

http://www.dobrogosz.com/acsd.htm

Tid 16:30. Plats: Falkenbergs kyrka. Entré 150 kr.


Red hot mamas & Matti Ollikainen

Som tagna direkt från en rökig jazzklubb i 30-talets New Orleans blandat med 40-talets eleganta filmstjärneglans framför Red hot mamas bluesig swing och oförglömliga melodier med förförisk stämsång till ackompanjemang av piano. 20-, 30- och 40-tals hits varvas med okända pärlor från samma period samt egenskrivet material. Allt i gammeldags stil. Så, vill du uppleva något utöver det vanliga? Låt denna sångtrio ta dig med till en svunnen tid hetare än någonsin!

Red hot mamas består av Hannah Tolf, Elina Ryd och Sanna Hogman. Alla tre etablerade sångerskor på den Svenska jazz och vis scenen. På piano har dom med sig Matti Ollikainen, känd från Franska trion.

Red Hot Mamas
Red Hot Mamas

http://redhotmamas.se/

Tid: 19:00 Plats: Hwitans trädgård. Entré: 280 kr (gäller hela kvällen).


Ewan Svensson Project feat. Diana Torto – Stefano Battaglia – Mads Vinding – Magnus Gran

Ewan Svensson räknas sedan många år som en av våra främsta och mest intressanta jazzgitarrister. Han har hittills släppt 12 CD med övervägande originalmusik i eget namn. Här presenterar han ett nytt, spännande internationellt ”dreamteam” som kommer direkt från sin debut på Ystad Jazz- festival för bara 2 dagar sedan!

Efter att ha spelat under Falkenbergs Jazzdagar i 27 år så behövs väl egentligen ingen närmare presentation av varken Ewan eller Magnus. Men för er som inte varit med så länge gör vi en ändå: De har genom åren spelat med en mängd artister som t.ex. Toots Thielemans, Clark Terry, Art Farmer, Bob Berg, Johnny Griffin, Scott Hamilton, Putte Wickman, Monica Zetterlund. Ewan har även turnerat med bl.a. Maria Schneider, Kenny Wheeler, Zbigniew Namyslowski, Georgie Fame för att nämna några. 2004-2010 spelade båda mycket med franske pianisten Antoine Herve och gjorde bl.a. 3 skivor, varav 2 också med sångerskan Linda Pettersson. Som lärare i jazzimprovisation har Ewan fått Kungl. Musikaliska Akademiens pris för sina insatser inom improvisationspedagogik.

Det är fjärde gången Diana Torto gästar oss och hennes virtuosa improvisationer är helt enkelt senastionellt bra. Diana Torto är född i Schweiz. Bor i Verona. Hon fastnade för jazzen när hon hörde Ella Fitzgerald sjunga Oh, Lady Be Good. Nu har hon erövrat världen med sin scatsong. Pressen skriver lovord om Diana och bland de hon uppträtt med återfinns bl a Nguyên Lê, Enrico Pieranunzi och Paolo Fresu.

Stefano Battaglia spelar såväl klassisk pianomusik som jazz. När det gäller jazz har han samarbetat med bland annat Lee Konitz, Kenny Wheeler, Dewey Redman, Steve Swallow, Enrico Rava och många fler.

Mads Vinding är kanske den mest välmeriterade av alla danska basister, har i princip spelat med ”alla” och har medverkat på över 600 skivor!

Tid: ca 20:00 Plats: Hwitans trädgård. Entré: 280 kr (gäller hela kvällen).


Ulf Johansson Werre, Mads Winding, Ewan Svensson och Magnus Gran

Ulf T-bone tweed_200pxUlf Johansson Werre har av kritiker i Sverige och internationellt fått omdömet världsklass för såväl sitt piano- som trombonespel. ”Elegans och glamour” är rubriken på Ulf Gustavssons senaste recension i UNT där Ulf presenteras som en portalfigur för spontant och äkta musikskapande. Ulf rör sig fritt i olika genrer och älskar och respekterar allt från New Orleans till modern crossover samt inkorporerar även bearbetningar av klassisk musik i sina konserter.

http://ulfjohanssonwerre.com/

Tid: ca 21:00 Plats: Hwitans trädgård. Entré: 280 kr (gäller hela kvällen).


Jam med Lars Sundberg trio

En stark tradition inom jazz och blues är magiska jamsessions! Här får musiker från alla håll tillfälle att spela tillsammans. Jamsessions är också en fantastisk upplevelse för dig som vill lyssna till musik som händer i stunden, umgås, ta en öl och få en äkta jazzklubbskänsla. Skivaktuella pianisten Lars Sundberg kommer med sitt band Lars Sundberg Trio vara husband på jammen den 4 och 5 augusti.

Deras senaste CD – Take the A-train, ”en pärla” enligt en kritikerbedömning i tidskriften HiFi  Musik, kan förstås inhandlas till förmånspris båda kvällarna.

Lars Sundberg trio
Lars Sundberg trio

Från vänster: Börje Svensson, bas – Lars Sundberg, piano – Anders Söderling, trummor.

Tid: 23:00 Plats:  Tryckhallen, Hwitan. Entré: 50 kr (gratis för dem som köpt biljett till kvällens övriga konserter).