Falkenbergs jazz- och bluesförening

Kenny Washington Band

Lördag 17 oktober

Tryckhallen Värdshuset Hwitan, insläpp 19.30

Kenny Washington har lockat publik över hela världen med sina själfulla tolkningar och i det närmaste gränslösa räckvidd och uppfinningsrika scat-sång. Han är idag en av världens bästa jazz- och soulsångare.

Kenny Washington sjöng hela sin uppväxt i New Orleans, sjöng gospel i kyrkor och spelade saxofon i skolband. Efter högskolan arbetade han ytterligare nio år i militära orkestrar, först som saxofonist, sedan som sångare, där hans enorma talang blev upptäckt. Sedan dess har han uppträtt som solist i större delar av världen och har turnerat och spelat in musik med artister som Joe Locke, Gregory Porter, Paula West, Wynton Marsalis, Roberta Gambarini och Eric Reed.

Bandet består av Jacob Christoffersen (piano), Ewan Svensson (gitarr), Jesper Bodilsen (bas) och Zoltan Csorsz (trummor).

Juljazz på Hwitan

Lördag 5 december

Tryckhallen Värdshuset Hwitan, insläpp 19.30

Hannah Svensson Kvartett med Klas Lindqvist

En unik julkonsert som tar lyssnaren med på en musikalisk resa med ett fantastiskt samspel, sväng, humor, en gnutta allvar, känsla och framförallt glimten i ögat.

Repertoaren rör sig mellan jazz, blues, visa och är baserad på gruppens egna julfavoriter med välkända julklassiker samt ett och annat jul-original. Hannah Svensson har med fem album i bagaget etablerat sig som en utav våra mest hyllade jazzsångerskor, på denna konsert har hon med sig en av landets finaste saxofonister, Klas Lindqvist. Tillsammans med den lysande pianisten Sven-Erik Lundeqvist och ett fantastiskt komp med Mattias Svensson – bas (medverkande i Jan Lundgren trio m.fl) och Paul Svanberg – trummor (medverkande i Lars Jansson trio m.fl) blir denna konsert någonting alldeles extra.

Juligare än såhär blir inte jazzen!

Filip Jers – Emil Ernebro – Magnus Nilsson

Följ med in i en musikvärld av toner från munspel, gitarr och fagott. På denna konsert får vi höra Filip Jers (munspel), Emil Ernebro (gitarr) och Magnus Nilsson (fagott), där de tillsammans framför egna arrangemang av klassiska Jul-låtar, samt tolkar bl.a. Svenska schlagerlåtar ifrån 30-40-talet! Missa inte möjligheten att få uppleva en fantastisk musikkväll med denna spännande konstellation!

Viktoria Tolstoy

Fredag 15 maj kl 20.00, Harrys Falkenberg

Vi har tyvärr ställt in konserten pga Coronaviruset. Vi hoppas kunna genomföra den vid senare tillfälle.

Joel Lyssarides – piano
Krister Jonsson – gitarr
Mattias Svensson – bas
Rasmus Kihlberg – trummor

En Chet Baker-kväll

Fredag 17 april kl 20.00, Harrys Falkenberg

Vi har tyvärr ställt in konserten pga Coronaviruset. Vi hoppas kunna genomföra den vid senare tillfälle.

Anna-Lena Brundin – sång
Jan Sigurd – piano, sång
Linnea Jonsson – trumpet
Chico Lindvall – gitarr
Lasse Lundström – bas

Claes Janson & Arnesen Blues Band

Lördag 28 mars kl 20.00, Harrys Falkenberg

Vi har tyvärr ställt in konserten med Claes Jansson pga Coronaviruset. Vi hoppas kunna genomföra den vid senare tillfälle.

Thomas Arnesen – gitarr
Andreas Hellkvist – B3 Hammond
Björn Lundqvist – bas
Ola Ragnar – trummor